رک 3000

پایش وضعیت گیربکس آسیاب

سیستم محافظتی ارتعاشی

سیستم محافظتی ارتعاشی سیستم محافظتی ارتعاشی سیستم محافظتی ارتعاشی

برای پایش وضعیت گیربکس‌های آسیاب کارخانه سیمان، لازم است مقادیر ارتعاشات، حداقل در ۶ نقطه از گیربکس اندازه‌گیری شود (شکل ۱). در سیستم پایش وضعیت و حفاظت گیربکس، اطمینان از کارایی صحیح سیستم تأمین روغن، سیستم خنک‌کن آب/روغن، فشار روغن و دمای بخش چرخدنده ضروری است. علاوه بر این، وضعیت ارتعاشی بخش چرخدنده آسیاب باید همیشه تحت نظارت باشد تا از خرابی‌های احتمالی ناشی از افزایش ارتعاش جلوگیری شود

شکل 1 – محل سنسور گذاری در گیر بکس های اسیاب 

بدین  منظور، از سنسورهای ارتعاشی (شتاب‌سنج) در بخش‌های مختلف گیربکس آسیاب استفاده می شود (شکل ۲). داده‌های خروجی این سنسورها برای پایش وضعیت ارتعاشی و اعمال مراقبتی به سیستم داده‌برداری VibroRack3000 منتقل و به صورت محلی به صورت آنلاین پایش می‌گردد.

شکل 2 – نمای واقعی از سنسور های نصب شده بر روی گیربکس آسیاب

چالش پیش آمده و نحوه رفع آن

در پروژه پایش وضعیت ارتعاشی گیربکس آسیاب مواد خام در سیمان، مسئله حائز اهمیت، امکان انتقال داده‌های دریافتی به سیستم اتوماسیون مرکزی بود. اصلی‌ترین چالش پیش آمده، تعداد زیاد سنسورها و فاصله طولانی محل استقرار سنسورها از اتاق کنترل و سیستم اتوماسیون مرکزی، همراه با محدودیت تعداد ورودی‌های آنالوگ سیستم اتوماسیون بود.

برای رفع این چالش، از پروتکل Profibus استفاده شد. این پروتکل امکان انتقال داده‌های جمع‌آوری شده توسط دستگاه VibroRack3000 را از طریق یک کابل ارتباطی به اتاق کنترل فراهم کرد. Profibus برای ارتباط دادن دستگاه‌های مختلف، مانند اجزای I/O و تجهیزات ابزار دقیق به سیستم اتوماسیون استفاده می‌شود. این پروتکل اکثراً زمانی کاربرد دارد که اجزای I/O و تجهیزات اندازه‌گیری به صورت گسترده روی ماشین یا در کل واحد توزیع شده باشند و نیاز باشد تا این اطلاعات به سیستم اتوماسیون مرکزی متصل شوند.

بازخورد نصب سیستم حفاظتی

نصب سیستم حفاظتی باعث می شود که کارشناسان فنی کارخانه در اتاق کنترل قادر باشند با استفاده از مقادیر ارتعاشی به دست آمده به عنوان پارامترهای حفاظتی، از خرابی‌های غیرمترقبه پیشگیری کنند. همچنین، این داده‌های ارتعاشی به کارشناسان امکان می‌دهد تا در تلاش‌های بعدی برای تشخیص عیوب احتمالی موجود در ماشین، سیگنال‌ها را تحلیل و بررسی کرده و عیب‌یابی دقیقی انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *