راهنمای عیوب ارتعاشات

نابالانسی دینامیک

نابالانسی دینامیک

در مقاله قبلی به نابالانسی کوپل  پرداختیم، قصد داریم در این مقاله با نابالانسی دینامیک با شما همراه باشیم.

  1. نابالانسی دینامیک

درصنعت اغلب با اين نوع ناميزاني روبرو هستيم. در حالتی که نابالانسی موجود، در بیش از یک صفحه باشد یا ترکیبی از دو نابالانسی معرفی شده باشد، نابالانسی دینامیکی رخ می‌دهد(روتورهایی که نسبت طول به قطر آنها زیاد باشد). باید توجه داشت که برای عیب زدایی در این مورد، نیاز به بالانس دو صفحه‌ای است.

همانطور كه پيشتر گفتيم سيگنالي كه ناميزاني جرمي ايجاد مي كند، در نمودار بر حسب سرعت، يك سيگنال سينوسي ساده مي باشد. باید توجه داشت که در تايم سيگنال ناشي از ناميزاني جرمي خالص، هيچگونه مدولاسيوني وجود ندارد و در صورت وجود مدولاسیون، امکان حضور عیوب دیگر وجود دارد.

نيروي گريز از مركز ناشي از جرم ناميزان از فرمول F=m× R× ω^2 محاسبه مي‌شود با توجه به فرمول، كاملاً مشخص است كه اين نيرو با توان دوم سرعت زاويه اي رابطه دارد درنتيجه با افزايش دور به مقدار قابل ملاحظه اي افزايش مي يابد.

در یک  نابالانسی کوپل همانطور که برای کلیت نامیزانی‌ها ذکر شد، یک قله در طیف فرکانسی FFT در فرکانس  x۱ ظاهر می‌شود. این عیب امکان ایجاد ارتعاشات شعاعی با دامنه‌ی بالا و محوری با دامنه‌ی پایین را دارد.

بهترین ابزار برای شناسایی این عیب، اختلاف فاز است. در این نوع نامیزانی، مانند موارد ذکر شده شاهد اختلاف فاز ۹۰ درجه (30±) در جهات افقی و عمودی یک یاتاقان هستیم. لیکن در دو سر روتور شاهد اختلاف فاز ۳۰ تا ۱۵۰ درجه خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *