راهنمای عیوب ارتعاشات

نابالانسی کوپل

نابالانسی کوپل نامیزانی پول couple unbalance نابالانسی کوپل نامیزانی پول couple unbalance 

در مقاله قبلی به نابالانسی استاتیک پرداختیم، قصد داریم در این مقاله با نابالانسی کوپل با شما همراه باشیم.

  1. نابالانسی کوپل

 

در اين حالت جرم نابالانس در دو سمت روتور و مقدار آن در هر دو سمت با يكديگر برابر مي باشد در اين حالت 180 درجه اختلاف زاويه فاز بين دو ياتاقان وجود دارد و محور مركز جرم از وسط محور دوران مي گذرد و آن را قطع مي نمايد. به شكل زير توجه فرمائيد . در اين حالت زماني كه ياتاقان سمت راست به سمت بالا حركت مي كند ياتاقان سمت چپ به سمت پائين حركت مي كند.

در این حالت، سیگنال‌های تولید شده بر روی یاتاقان‌ها به شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شوند. به‌عنوان مثال، سیگنال قرمز نمایانگر وضعیت یاتاقان سمت راست است، در حالی که سیگنال سیاه مربوط به یاتاقان سمت چپ می‌باشد. در برخی مواقع، این رنگ‌ها ممکن است معکوس شوند.

در یک ماشین افقی، دامنه‌ی ارتعاشات در جهت افقی، به دلیل نیروی جاذبه،به اندازه‌ی کوچکی، بیشتر از جهت عمودی است. عیب نابالانسی تاثیر چشمگیری بر این اختلاف ندارد و در صورتی که ارتعاشات افقی بیش از دو برابر ارتعاشات عمودی باشد، احتمال وجود عیوبی مانند لقی یا رزونانس نیز وجود دارد.

در یک  نابالانسی کوپل همانطور که برای کلیت نابالانسی ها ذکر شد، یک قله در طیف فرکانسی FFT در فرکانس 1X ظاهر می‌شود. این عیب امکان ایجاد ارتعاشات شعاعی با دامنه‌ی بالا و محوری با دامنه‌ی پایین را دارد.

در این نابالانسی، بر خلاف نوع اول شاهد وجود اختلاف فاز ۱۸۰ درجه بر یک شفت هستیم.  همچنین در یک یاتاقان، در دو راستای افقی و عمودی شاهد ۹۰ درجه (30±) اختلاف فاز خواهیم بود.

نابالانسی کوپل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *